Monday, May 9, 2011

TAGGED UNDER:

Harry Houdini cel mai mare iluzionist din lume – Despre Houdini la 137 de ani de la nastere

Astazi, Google il celebreaza pe nu mai putin celebrul Harry Houdini, nascut acum 137 de ani, in 1874, evident intr-o zi de 24 martie. De ce spun celebru, pentru ca nu cred ca este cineva sa nu fi auzit de magicianul Houdini, cu toate ca a murit de foarte mult timp, in 31 octombrie 1926, la varsta de 52 de ani.

La inceputul carierei Houdini era un maestru al cartilor de joc, fiind numit chiar “Regele cartilor”, dar ulterior, motivul pentru care a ramas in istorie este maestria pe care a aratat-o in trucurile evadarilor “imposibile”, fiind renumit ca “Regele catuselor”.

Numele iluzionistul Harry Houdini a ramas intotdeauna asociat cu intamplari iesite din comun, eliberari spectaculoase si cascadorii care sfidau moartea.
Pentru cei care nu stiu, numele Harry Houdini este numele de scena, numele real era Erik Weisz, dupa origini evreisti, iar cel care l-a inspirat pe viitorul Houdini a fost un mare magician francez pe nume Jean Eugene Robert-Houdin, cel care i-a inspirat si numele, prin adaugarea unui „i”.

Motivul pentru care a atras atentia si a ramas in istorie, au fost scenele spectaculoare si modul magic in care le executa. El cauta in permanenta sa gaseasca numere cat mai incitante si cat mai ciudate.


Astfel in anul 1895 a provocat politistii unei sectii, sustinand ca el poate scapa de catuse si din celula… si a reusit. Acesta a fost inceputul „Regelui catuselor”, iar faptul ca se pricepea atat de bine la astfel de evadari ar fi ca el multi ani a studiat cum functioneaza mecanismele lacatelor si catuselor, pana a ajuns unul dintre cei mai mari experti din lume in domeniu.

Un alt numar cu care Houdini a ramas in istorie este cel de pe hipodromul din Londra, unde a reusit sa faca sa “dispara” un elefant impreuna cu dresorul sau.

Cert este ca Houdini a fost un mare iluzionist, pentru ca trucurile lui pareau intotdeauna atat de reale incat era chiar considerat ca poseda puteri supranaturale, dar dupa cum declara chiar el, folosea doar elemente de scamatorie si poate avea un public care nu era prea pregatit sa le observe.

Cu puteri supranaturale sau nu, Houdini s-a stins din viata la varsta de 52 de ani, intr-o zi de Halloween, in urma unei peritonite acute si este clar ca nu datorita acestor ultime motive a ramas in istorie, ci cel pentru ca a fost unul dintre cei mai mari iluzionisti ai tuturor timpurilor. Acesta este clar un motiv ca cei de la Google sa-l aniverseze la cei 137 de ani de la nasterea sa.

About the Author

Have a good day/night!

0 comments:

Please no spam! Remove comment!

WARNING !

This site does not host any media file or any other file which might be under the influence of copyright. The links on this site lead to other sites! Not responsible for accessing and downloading files from links that lead them! Accessing links on this site, and downloading files from these leading assume your responsibility !!!

Labels

Info Download Video Oameni Jocuri Amuzament Romania Muzica Torrent FileList.ro Hip-Hop Stiri LG YouTube Bani Imagini Hack 2014 Bacau Software Auto PC Fotbal 2012 AI DE PLM Rapperi Filme Made in Romania FOR LIFE Arta Internet Cocalari Telefoane Muzica Adevarata Trailer Windows Blogger Tehnologie Artisti Copiii Online Servicii Online Fashion Facebook NU in Romania America Muzica de kkT 2013 TV Vedete Culinar Picture of the Day Animale Poza Zilei RObotzi Pitzipoance Sport Bani Pe Net Loto 6/49 Monden Slots Games Pack Sezonul 4 Sezonul 1 Sezonul 2 2015 Filme XXX JapKa Politia Seriale Online Stiinta Tutorial Underground HH Evenimente EA Sports Europa Evenimente Bacău Negative Gangsta-Rap Religia Album Android Bancuri Civilizatii Istoria Planete Subtitrari Counter-Strike 1.6 Droguri Naturist Promovare HH Concert Google Masoneria Natura Scoala Sezonul 3 Apple Microsoft Politica Samsung Adolescenta Fructe Pronosticuri Romani au Talent Sex Sexy Toshiba Pariu cu Viata Tatuaje Templates China Update Anglia Manele Subway Pub Cultura FIFA 07 Online Inventie Made in China Realitatea Rock Serials Elevi Poker Rusia Satana Simulator System Requirements Warcraft III: The Frozen Throne 2017 3D Audio Club Zebra Documentar DozaDeHas Franta Gadget HTML Italia Medicamente Mobile Racing Rapper Cocalar Reclama Afaceri EA Mobile Interviu Motociclete SKIDROW Sistem de operare Tigari WWE .dll 2016 Alcool Asus BeatBox Bulgaria Cartea Recordurilor Cool Driver England Las Fierbinti Mac OS Maps Warcraft Mircea Badea The Stage Valentine’s Day AdSense Antarctica Avioane Balul Bobocilor Box Casa de Cultură Bacău Crack FIFA Farse FreeStyle Gameloft Gepex Park Germania PSP Rasta Razboi Statusuri Terorism Trafic de Acte Twerk Team Twitter Versuri Videochat WebDesign Zodii eMachines 2018 ACTA Anonymous Basket Bauturi Bere Biletul Zilei Camera ascunsa Club Kremlin Crestin-Ortodox Dancing Fonturi Glu Google+ Handbal Linux MPC Micron Rezumat Setari
Subscribe on : YouTube

Statistics

Blog Archives

Copyright ©

Copyright ©
Proudly Powered by JK07.