Friday, January 6, 2012

TAGGED UNDER: , ,

Codul bunelor maniere: Salutul – Cine saluta primul?


Fiecare om care traieste intr-o societate trebuie sa cunoasca cateva reguli de bune maniere. Salutul si raspunsul la un salut este o regula de baza a bunei cresteri. Salutul este de fapt un fel de simbol. Sa saluti si sa raspunzi la salut este un gest de respect.

Iata pentru cei interesati, cateva regulile de baza ale salutului din codul bunelor maniere:
- Barbatul saluta mai intai o femeie;
- Cei tineri ii saluta pe cei batrani;
- Noul venit intotdeauna saluta el pe cei deja intr-o incapare, indiferent de sex si varsta;
- Subalternul isi saluta el primul superiorii;
- Daca ti s-a adresat un salut este total nepoliticos sa nu raspunzi, chiar daca nu cunosti persoana respectiva. A refuza sa raspunzi la un salut inseamna a-l face pe celalalt sa inteleaga ca te-a ofensat grav, pe tine sau pe unul din membrii familiei tale. In afara de acest caz, nu exista salut pe care poti sa-l refuzi fara sa incalci in mod deliberat regulile elementare ale codului bunelor maniere.
- Cel care intra intr-un local saluta, cel care se afla acolo raspunde la salut. Aceasta regula este valabila in restaurante , in aeroport, in tren, la cinema, in lifturi sau in magazine.
- Daca cunosti pe cineva dintr-un grup, saluti tot grupul nu numai persoana pe care o cunosti.

Sa saluti pe cineva strangandu-i mana este un semn de mare stima. In acest caz, regulile sunt inverse: cel care intinde mana primul este doamna, persoana mai in varsta sau superiorul. Tot persoanei de rang superior ii revine initiativa de a intinde mana pentru salut. Daca insa se intampla sa ca persoana mai tanara sau subalternul din graba sa intinda mana inainte, sa o refuzi, in aceasta situatie, nu e politicos.

Si inca ceva legat de stransul mainilor la forma de salut. Se spune si pe drept cuvant ca modul in care strangi mana celuilalt iti dezvaluie firea. Este de evitat sa ai o mana moale sau dimpotriva una care sa o zdrobeasca pe a celuilalt. Intr-un grup ordinea prioritatilor strangerii mainilor in semn de salut este urmatoarea: doamnele intre ele, apoi doamnele si domnii, apoi domnii intre ei. Evident, mana pe care o strangem este in mod traditional dreapta. Cand purtam manusi, barbatul trebuie sa-si scoata manusa din mana dreapta cand da mana cu o femeie.

Ca o moda in ultima perioada este raspandit atat in randul femeilor, dar si al barbatilor salutul prin sarutul pe ambii obraji. Personal mie, sarutatul pe obraji in plina strada sau in cercuri foarte mari mi se pare un lucru nu prea placut, mai ales cand cu persoanele respective nu te-ai vazut de maxim o zi. Din punct de vedere al bunei cuviinte, sarutul si imbratisarea sunt interzise in public. Mi se pare normal ca doua persoane sa se sarute pe obraji daca perioada mai mare de timp de cand nu s-au vazut si daca aceste persoane sunt destul de apropiate.

About the Author

Have a good day/night!

1 comment:

  1. Bunele maniere - sunt utile, sunt practice, prin intermediul lor putem lasa o impresie buna celorlalti. Ne simtim si noi bine. Poate chiar ii putem si inspira.

    ReplyDelete

Please no spam! Remove comment!

WARNING !

This site does not host any media file or any other file which might be under the influence of copyright. The links on this site lead to other sites! Not responsible for accessing and downloading files from links that lead them! Accessing links on this site, and downloading files from these leading assume your responsibility !!!

Labels

Info Download Video Oameni Jocuri Amuzament Romania Muzica Torrent FileList.ro Hip-Hop Stiri LG YouTube Bani Imagini Bacau Hack Software 2014 Auto PC Fotbal 2012 AI DE PLM Rapperi Filme Made in Romania FOR LIFE Arta Internet Cocalari Telefoane Muzica Adevarata Trailer Windows Blogger Tehnologie Artisti Copiii Online Servicii Online Fashion Facebook NU in Romania America 2013 Muzica de kkT TV Vedete Culinar Picture of the Day Animale Poza Zilei RObotzi Pitzipoance Sport Bani Pe Net Loto 6/49 Monden Slots Games Pack Sezonul 4 Sezonul 1 Sezonul 2 2015 Filme XXX JapKa Politia Seriale Online Stiinta Tutorial Underground HH Evenimente EA Sports Europa Evenimente Bacău Negative Religia Album Android Bancuri Civilizatii Gangsta-Rap Istoria Planete Subtitrari Droguri Naturist Promovare HH Concert Google Masoneria Natura Scoala Sezonul 3 Apple Microsoft Politica Samsung Adolescenta Counter-Strike 1.6 Fructe Pronosticuri Romani au Talent Sex Sexy Toshiba Pariu cu Viata Tatuaje Templates China Update Anglia Manele Subway Pub Cultura FIFA 07 Online Inventie Made in China Realitatea Rock Serials Elevi Rusia Satana Simulator System Requirements Warcraft III: The Frozen Throne 2017 3D Audio Club Zebra Documentar DozaDeHas Franta Gadget HTML Italia Medicamente Mobile Poker Racing Rapper Cocalar Reclama Afaceri EA Mobile Interviu Motociclete SKIDROW Sistem de operare Tigari WWE .dll 2016 Alcool Asus BeatBox Bulgaria Cartea Recordurilor Cool Driver England Las Fierbinti Mac OS Maps Warcraft Mircea Badea The Stage Valentine’s Day AdSense Antarctica Avioane Balul Bobocilor Box Casa de Cultură Bacău Crack FIFA Farse FreeStyle Gameloft Gepex Park Germania PSP Rasta Razboi Statusuri Terorism Trafic de Acte Twerk Team Twitter Versuri Videochat WebDesign Zodii eMachines 2018 ACTA Anonymous Basket Bauturi Bere Biletul Zilei Camera ascunsa Club Kremlin Crestin-Ortodox Dancing Fonturi Glu Google+ Handbal Linux MPC Micron Rezumat Setari
Subscribe on : YouTube

Statistics

Blog Archives

Copyright ©

Copyright ©
Proudly Powered by JK07.