
Noi vă recomandăm o rețetă de miel la cuptor cu sos de vin roșu.
Ingrediente:
- 1 pulpă superioară de miel
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 lingură rasă rozmarin
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Pentru servire
- Cartofi cu rozmarin
- vin roşu
Pașii pentrupPrepararea mielului:
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade.
- Curăţaţi pulpa de miel de pieliţe şi ştergeţi-o cu un prosop de hârtie.
- Curăţaţi usturoiul.
- Cu un cuţit ascuţit faceţi câteva incizii adânci în pulpa de miel şi introduceţi usturoi în inciziile create.
- Ungeţi pulpa de miel cu ulei de măsline şi presăraţi-o cu sare, piper şi rozmarin.
- Puneţi pulpa de miel într-o tavă şi acoperiţi-o cu o folie de aluminiu etanş.
- Introduceţi pulpa de miel la cuptor pentru 2 ore.
- După 2 ore, scoateţi folia de pe carne, creşteţi temperatura la 200 de grade şi introduceţi tava descoperită la cuptor pentru alte 10-15 minute pentru a permite cărnii să se rumenească.
Scoateţi carnea de la cuptor şi lăsaţi-o 15-20 de minute înainte de a o tăia. Serviţi friptura feliată, cu sos de vin roşu, cartofi cu rozmarin la cuptor şi salată.
Noi deja poftim la aceast delicios miel la cuptor cu sos de vin roșu.
Vă urăm POFTĂ BUNĂ!!!
0 comments:
Please no spam! Remove comment!