Este o zi de duminică și ne dorim puțin răsfăț culinar. Pentru cei care stau cu timpul cam prost și care vor să nu piardă prea mult timp în casă, dar în același timp vor să facă și ceva dulce și foarte rapid, atunci gogoșile cu iaurt pot fi o idee pentru ei. Am de la mama mea o rețetă de gogoși cu iaurt pe care m-am grăbit și eu să o fac și să o împărtășesc cu voi. Este cât se poate de ușor de făcut iar rezultatul este foarte gustos.Iată de ce ingredient aveți nevoie:
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 400 gr iaurt
- 300 gr făină
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 plic praf de copt
- ulei pentru prăjitIată și cum se fac gogoșile cu iaurt, simplu și foarte rapid:- Se bat ouăle cu mixerul, se adaugă zahărul tos și zahărul vanilat, coaja rasă de la lămâie. Apoi se adaugă iaurtul și la final făina, praful de copt și sarea.- Rezultatul este o compoziție cremoasă, ceva de genul celei de clătite, dar mai groasă.
- Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, iar după ce acesta este încins bine se adaugă cu lingura compoziția de gogoși.
- Se lasă la rumenit bine pe o parte și pe altă, apoi se scot pe un șervețel de hârtie, pentru a se scurge excesul de ulei.
- Voala, gogoșile cu iaurt sunt gata! Iată-le:
Le puteți servi calde, cu zahăr pudră vanilat presărat peste ele sau dacă vreți le puteți folosi ca și gogoșele pentru papanași, adică lângă niște smântână și puțină dulceață.
Să avem poftă bună!
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 400 gr iaurt
- 300 gr făină
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 plic praf de copt
- ulei pentru prăjit





0 comments:
Please no spam! Remove comment!