Monday, September 17, 2012

TAGGED UNDER: ,

Tutorial: Modare PSP 100x/200x/300x/Go cu PRO CFW






Dupa lansarea mult asteptata a 6.39 ME de catre neur0n, a venit randul lui Liquidzigong sa ne incante cu inca un custom firmware din seria PRO, care, dupa parerea mea, este cel mai stabil in acest moment. Partea buna este ca suporta aproape orice model de PSP, si aproape orice revizie. Tutorialul este destinat celor cu firmware oficial 6.20/6.35/6.39/6.60, si este functional pentru urmatoarele revizii:
* 6.20 [1g, 2g, 3g, 4g, 5g]
* 6.35 [1g, 2g, 3g, 4g, 5g, 7g, 9g]
* 6.39 [1g, 2g, 3g, 4g, 5g, 7g, 9g]
* 6.60 [1g, 2g, 3g, 4g, 5g, 7g, 9g, 11g]
Reviziile le puteti verifica cu PSPident (aplicatia nu este semnata oficial pentru OFW deoarece contine comenzi kernel, aceste aplicatii putand fi semnate doar de developeri, de aceea trebuie sa aveti un HEN/CFW instalat pentru a putea folosi PSPident, dar daca totusi vreti sa fiti precauti, puteti instala PSP Module Checker, aplicatie semnata oficial care ruleaza pe OFW). Cele doua aplicatii le puteti instala ca orice homebrew, copiati folder-ele PSPident/ModuleChecker in ms0[sau]elf 0:/PSP/GAME si le rulati din XMB.Versiunea o puteti verifica accesand System Settings — System Information. Daca aveti o versiune mai veche, trebuie sa faceti update la firmware, va urma un tutorial si pentru acest lucru. Nu incercati sa instalati PRO CFW pe o versiunea inferioara sau direct de pe un alt CFW, deoarece veti primi o eroare cand porniti installer-ul. Cei care sunt de exemplu pe 5.50 Prometheus trebuie sa ruleze din nou installer-ul Prometheus pentru a reveni la OFW, sa faca update la un OFW suportat de PRO CFW ca mai apoi sa instalezi acest CFW. Banuiesc ca stiti cu totii de ce aveti nevoie, un PSP, un cablu de date, un card de memorie si mult curaj, deci sa incepem.

1. Pentru inceput aveti nevoie de firmware-ul modificat, pe care, in functie de versiune, il puteti download-a de aici pentru 6.20, de aici pentru 6.35, de aici pentru 6.39 si deaici pentru 6.60.
2. Dezarhivati fisierul download-at mai sus, si veti descoperi (pe langa folder-ul sdk care nu va intereseaza, deoarece contine codul sursa al PRO CFW) doua sau trei foldere (depinde de versiune), numite 620PRO_Permanent (disponibil doar in 6.20), FastRecoveryPROUPDATE si mai nou CIPL Flasher (disponibil doar in 6.39 si 6.60) pe care le puneti pe cardul de memorie, mai exact in ms0:/PSP/GAME (ms0 fiind radacina cardului de memorie) sau in cazul PSP Go in elf0:/PSP/GAME (elf0 fiind radacina memoriei flash).
3. Mergeti in meniul PSP-ului la sectiunea GAME, unde alegeti cu X PROUPDATE, astfel se instaleaza automat custom firmware-ul (dupa ce ati deschis aplicatia apasati odata X pentru a instala CFW-ul, asteptati pana se instaleaza toate fisierele in flash, iar apoi apasati din nou X pentru a restarta PSP-ul). Puteti verifica daca totul a mers bine accesand System Settings — System information, ar trebui sa apara6.20/6.35/6.39/6.60 PRO-C. Daca nu apare asa, ci apare Version 6.20/6.35/6.39, ori PSP-ul dvs. nu este compatibil cu acest CFW (in acest caz ati primit o eroare cand ati incercat sa rulati PROUPDATE), ori ati facut ceva gresit, in acest caz reluati tutorialul de la inceput si cititi cu atentie. Mentionez ca, pentru o rulare cat mai buna a CFW-ului, dupa instalare este recomandat sa executati si Fast Recovery. Daca va intrebati la ce va foloseste Fast Recovery, ei bine atunci cand ceva merge prost cu CFW-ul, puteti rula acel utilitar pentru a rezolva problemele. Deasemenea se mai foloseste in cazul celor care nu au un PSP vulnerabil la Perma-Patch si dupa un shutdown/reboot doresc sa readuca rapid CFW-ul la viata, de aceea PROUPDATE se foloseste doar la prima instalare a CFW-ului, uneori mai este folosit si pentru debug-uirea CFW-ului (dupa o perioada lunga de utilizare, datorita operatiunilor dinamice executate de sistem sa zicem la o incarcare a unui joc, anumite fisiere din flash se modifica, si de aceea este recomandata folosirea optiunii Fast Recovery, pentru o reimprospatare a sistemului de operare).
4. Optional, daca aveti kernel 6.20, si un PSP compatibil, puteti instala Perma-Patch (un patch care, pe scurt, iti modeaza permanent PSP-ul, adica nu va fi nevoie sa rulezi CFW-ul de fiecare data cand restartezi consola). Eu am incercat sa-l instalez pe un 3004, n-am avut probleme, am inteles ca cele 300x sunt cele mai sigure, pentru restul nu stiu sa va spun sigur, sunt mixed-reports cu privire la acest patch, am auzit ca modelul Go este cel mai predispus la brick in acest caz. Totusi va spun ca este destul de riscant, se modifica fisiere in flash-ul consolei, ceea ce poate duce la brick. Mai trebuie sa mentionez ca incepand cu 6.39 PRO-B7, in arhiva CFW-ului a fost inclus un CIPL Flasher, care functioneaza doar pentru PSP-urile exploatabile cu Pandora (100x si 200x, mai putin cele cu placa de baza care se termina in v3, ATENTIE, daca rulati acest Flasher pe un PSP care nu este compatibil veti primi un full brick, care nu poate fi rezolvat decat prin rescrierea NAND-ului, operatiune care costa aproape cat o consola noua). Ca sa va spun si cu ce se mananca acest CIPL Flasher, ei bine vom face o comparatie intre CIPL Flasher si 6.20 Permanent-Patch. Primul exploit actioneaza ca si CFW-urile din 5.03, se rescrie intreg firmware-ul in NAND, de aceea nu este necesara rularea de fiecare data a unui HEN/CFW. In schimb, Patch-ul se bazeaza tot pe un LCFW (Lite Custom Firmware, adica pe un CFW care trebuie repornit dupa shutdown/reboot), insa modifica anumite fisiere din flash (de aici rezulta ca un CFW pentru modelele ne-exploatabile cu Pandora doar rescrie memoria RAM, care este o memorie temporara, adica se reseteaza dupa reboot, spre deosebire de memoria NAND care este o memorie statica, care nu se modifica decat atunci cand este rescrisa) pentru a pacali PSP-ul ca la pornire sa incarce in memoria RAM un CFW, nu un OFW).
NU SUNT RESPONSABIL PENTRU EVENTUALELE DEFECTE ALE CONSOLEI, ATI FOST AVERTIZATI CA EXISTA RISCURI
5. Rulati din meniul PSP-ului 620PRO_Permanent, va va intreba daca doriti sa faceti un safe-test (DATI YES), iar daca PSP-ul revine in XMB, ar trebui sa fie safe instalarea Patch-ului, insa daca PSP-ul se opreste, NU INSTALATI ACEST PATCH, VA VA BRICK-UI CONSOLA. Ok, ati fost avertizati, mai rulati odata 620PRO_Permanent, insa cand va intreaba daca doriti sa rulati testul dati NO, iar cand va intreaba daca sunteti sigur ca doriti sa instalati Permanent-Patch-ul dai YES. PSP-ul se va restarta, si aveti acum un PSP modat permanent. In radacina cardului de memorie veti gasi un fisier numitvshorig.prx, salvati-l intr-un loc sigur, deoarece veti avea nevoie de el in caz de semi-brick. Pentru CIPL Flasher se pare ca trebuie doar rulat acel exploit, restul se face automat (sau cel putin asa am inteles de la producatori, daca apar optiuni de selectat urmariti instructiunile on-screen), dar cititi cu mare grija ce am scris mai sus, la punctul 4.
Apropo, am uitat sa va spun, daca prin absurd aveti activata vreo protectie pentru FLASH0, inainte de a instala Perma-Patch-ul trebuie oprita, deoarece va impiedica programul sa instaleze fisierele necesare.
Custom Firmware-ul are ISO Loader incorporat, deci va puteti pune jocurile in folderul ISO, si va puteti bucura de consola dvs. Am uitat sa va spun ca in XMB trebuie sa accesati VSH Menu (apasati SELECT) si sa selectati la sectiunea ISO Driver optiunea Inferno Loader (driver care se gaseste exclusiv in seria PRO), pentru compatibilitate maxima cu jocurile piratate.










About the Author

Have a good day/night!

0 comments:

Please no spam! Remove comment!

WARNING !

This site does not host any media file or any other file which might be under the influence of copyright. The links on this site lead to other sites! Not responsible for accessing and downloading files from links that lead them! Accessing links on this site, and downloading files from these leading assume your responsibility !!!

Labels

Info Download Video Oameni Jocuri Amuzament Romania Muzica Torrent FileList.ro Hip-Hop Stiri LG YouTube Bani Imagini Bacau Hack Software 2014 Auto PC Fotbal 2012 AI DE PLM Rapperi Filme Made in Romania FOR LIFE Arta Internet Cocalari Telefoane Muzica Adevarata Trailer Windows Blogger Tehnologie Artisti Copiii Online Servicii Online Fashion Facebook NU in Romania America 2013 Muzica de kkT TV Vedete Culinar Picture of the Day Animale Poza Zilei RObotzi Pitzipoance Sport Bani Pe Net Loto 6/49 Monden Slots Games Pack Sezonul 4 Sezonul 1 Sezonul 2 2015 Filme XXX JapKa Politia Seriale Online Stiinta Tutorial Underground HH Evenimente EA Sports Europa Evenimente Bacău Negative Religia Album Android Bancuri Civilizatii Gangsta-Rap Istoria Planete Subtitrari Droguri Naturist Promovare HH Concert Google Masoneria Natura Scoala Sezonul 3 Apple Microsoft Politica Samsung Adolescenta Counter-Strike 1.6 Fructe Pronosticuri Romani au Talent Sex Sexy Toshiba Pariu cu Viata Tatuaje Templates China Update Anglia Manele Subway Pub Cultura FIFA 07 Online Inventie Made in China Realitatea Rock Serials Elevi Rusia Satana Simulator System Requirements Warcraft III: The Frozen Throne 2017 3D Audio Club Zebra Documentar DozaDeHas Franta Gadget HTML Italia Medicamente Mobile Poker Racing Rapper Cocalar Reclama Afaceri EA Mobile Interviu Motociclete SKIDROW Sistem de operare Tigari WWE .dll 2016 Alcool Asus BeatBox Bulgaria Cartea Recordurilor Cool Driver England Las Fierbinti Mac OS Maps Warcraft Mircea Badea The Stage Valentine’s Day AdSense Antarctica Avioane Balul Bobocilor Box Casa de Cultură Bacău Crack FIFA Farse FreeStyle Gameloft Gepex Park Germania PSP Rasta Razboi Statusuri Terorism Trafic de Acte Twerk Team Twitter Versuri Videochat WebDesign Zodii eMachines 2018 ACTA Anonymous Basket Bauturi Bere Biletul Zilei Camera ascunsa Club Kremlin Crestin-Ortodox Dancing Fonturi Glu Google+ Handbal Linux MPC Micron Rezumat Setari
Subscribe on : YouTube

Statistics

Blog Archives

Copyright ©

Copyright ©
Proudly Powered by JK07.