


Un deliciu de zacusca care se face toamna si care aproape niciodata nu apuca iarna la noi in casa. Pentru cei care vor sa incerce aceasta retete de zacusca cu ciuperci, iata de ce ingrediente aveti nevoie si cantitatile acestora pentru 6 borcane de 400 grame (din cele ca de gem):
- 1 kg de ciuperci
- 30 de bucati de ardei capia dulci (se pot folosi si gogosari rosii)
- 1 kg de ceapa
- 1 kg de rosii
- 500 ml ulei
- 10 boabe piper negru
- 2 foi de dafin
- sare
- 30 de bucati de ardei capia dulci (se pot folosi si gogosari rosii)
- 1 kg de ceapa
- 1 kg de rosii
- 500 ml ulei
- 10 boabe piper negru
- 2 foi de dafin
- sare
Iata acum si modul de preparare al acestei retete de zacusca cu ciuperci si ardei capia:
- Se toaca marunt ceapa, ciupercile se spala bine si se curata de pielita si apoi se taie in bucatele. Se pun impreuna la calit in ulei.
- Ardeii capia se coc, se presara cu sare si se lasa acoperiti 10-15 minute, pentru a se putea curata usor pielita. Se curata apoi si de samburi si se toaca marunt. Se adauga in cratita peste ceapa si ciuperci.

- Rosiile se tin cateva secunde in apa clocotita pentru a indeparta cu usurinta pielita, se dau apoi prin masina de tocat si se adauga peste celelalte legume.Totul se lasa la fiert, la foc mic, pana scade. Se mesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se prinda.
- Se adauga sarea, piperul si foile de dafin.

- Se pune fierbinte in borcanele spalate si uscate, se acopera cu un strat de ulei subtire (cam o lingura la fiecare borcan). Borcanele se acopera cu celofan sau cu capace ermetice. Peste borcane se pune o patura si se lasa sa se raceasca incet in acest mod (minim 24 de ore). Se poate servi cand doriti apoi, este de-a dreptul delicioasa aceasta reteta de zacusca cu ciuperci si ardei capia dulci.

Tot mama face si o zacusca de ardei capia simpla si o zacusca de fasole, la fel de delicioase. Voi reveni si cu retetele acestora curand.


0 comments:
Please no spam! Remove comment!