Friday, August 29, 2014

TAGGED UNDER: , ,

Buddha vs. Iisus by Carla Nemes



LIKE ON FACEBOOK


foto: nirmukta.com 

Buddha vs. Iisus by Carla Nemes
India e o tara foarte turistica, de la munte la ocean, de la budism la crestinism, e tara care le are cam pe toate. Satul in care ma aflu insa nu apare pe harta turistica a Indiei si occidentalii care ajung sa strabata ulitele satului se impart in 3 categorii: parapantistii (satul fiind la poalele muntilor cu dealuri inalte e un loc ideal pentru parapantisti), voluntarii (cei ca mine care aleg satul in defavoarea oraselor aglomerate) si cei care vin aici pentru meditatie. Bir este un centru cunoscut de meditatie cu unele din cele mai faimoase manastiri budiste din lume cele din ramura Nyigma si este la doar 50km departare de casa si resedinta lui Dalai Lama in acelasi fiind o colonie tibetana. Ca sa stai aici ai nevoie de un permis special de sedere intrucat te afli intr-o zona de refugiati protejata de statul indian.
Fiind inconjurata de voluntari care au ales locul asta pentru a se regasi prin meditatie am ajuns sa port diverse discutii pe teme religioase sau mai bine zis spirituale intrucat trendul zilelor noastre e sa fii o persoana spirituala si nicidecum indoctrinat de religie.
Oameni care privesc biserica ca pe o simpla institutie corupta si biblia ca pe o modalitate de manipulare a maselor si care (am auzit pentru prima oara termenul) se considera crestini-budisti.
Am invitat pe cativa dintre ei la orele de conversatie pe care le am cu calugarii mai in varsta pentru ca erau foarte curiosi cum decurg aceste ore, ce discutam si in ce maniera. Unul dintre ei la 10 minute dupa ce a trecut pragul usii a decretat ca este budist. Surprinderea calugarilor la auzul acestor vorbe a fost de-a dreptul comica si au vrut sa inteleaga cum a ajuns tanarul de 20 de ani sa fie budist. Explicatia a fost una si mai comica: individul s-a nascut intr-o familie de crestini, sarbatoreste in continuare craciunul si celelalte sarbatori crestine impreuna cu familia dar la varsta de 18 ani si-a dat seama ca crestinismul e cam aberant si a decis sa devina budist si astfel a ajuns sa fie crestin-budist, adica un pic din ambele dar niciuna in intregime.
A inceput o intreaga polemica de cum vrea sa traiasca liber, fara sa se lase indoctrinat, stapan pe propria gandire si cum biblia si preotii sunt un mecanism de manipulare a maselor. L-am ascultat si i-am adresat o singura intrebare: ai citit Biblia? Raspunsul a fost foarte transant: Nu!
Acum filozoafa nefilozoafa ma deranjeaza trendul asta. Acum nu multi ani, in faza de rebeliune a existentei mele in care dincolo de centrul universului ma consideram si un fel de oracol care le stie pe toate, am aderat la aceeasi teorie a conspiratiei in care am privit totul inclusiv religia ca pe metode de manipulare si ca orice rebel declarat si nu in fapt, am dezbatut pe tema conspiratiilor si a manipularii si am vrut sa cred ca eu sunt dincolo de aceste tertipuri murdare ale societatii. Pana in ziua cand am realizat ca filozofez cam mult despre ceva despre care nu prea am habar. Ma felicit ca macar am avut revelatia asta la o varsta relativ frageda si nu am ratat ani importanti din existenta mea cu (scuzati expresia) rahaturile astea.
Traim intr-o societate de consum, intr-un mecanism foarte bine organizat in care multi dintre noi vrem sa fim impotriva curentului. Vrem sa ne revoltam impotriva sistemului fara sa acceptam ca fara sa vrem, avem nevoie de sistem, facem parte din el. Au fost miscari extraordinare de revolta, au fost hipiotii, au fost sufragetele, au fost oameni care au trait ceea ce au gandit. Astazi suntem insa inconjurati de rebeli declarativi care sunt atat de infipti in sistem incat sunt orbi sa vada asta. Exista o intreaga industrie care a luat nastere tocmai pentru a satisface rebelii nerebeli, de la moda, la alimentatie, la joburi alternative, la biciclete funky si destinatii de vacanta ,,altfel”, industrii care in timp ce ne imbracam cu tricouri cu James Dean sau Gandhi si mancam ,,vegan” rad in spatele usilor inchise in timp ce numara banii. Vrei sa fii impotriva sistemului?Ia-ti lumea in cap si muta-te la tara, planteaza niste cartofi si priveste noaptea stelele in loc sa te lamentezi pe Facebook de cat de nasoala e societatea in care traiesti postand o poza cu un citat la care mai adaugi si niste hashtaguri ca sa fii sigur ca mesajul e clar si ajunge la toata lumea.
Revenind la tema religioasa/spirituala. Negam veridicitatea Bibliei pentru ca cine poate crede ca Iisus s-a nascut dintr-o femeie virgina? Cine poate crede ca el a inviat din morti? Nu, manipulare a maselor. Hopa, stai, budistii au o teorie foarte frumoasa despre viata. Toate fiintele sunt egale, trebuie sa traim in pace si armonie, suntem proprii stapani ai constiintei noastre. Imi place budismul dar imi place si sa impodobesc bradul de Craciun deci simplu sunt crestin-budist sau si mai trendy, sunt o fiinta spirituala nu religioasa. Dar stii ca primul Buddha s-a nascut dupa ce reginei Maya i s-a aratat in vis un elefant alb cu o floare lotus si a doua zi 64 de brahmani au prezis ca se va naste un baiat care daca va parasi palatul va deveni cel iluminat? Stii ca la 29 de ani Siddharta a parasit palatul si la cei 35 de ani dupa 6 ani de cautare a adevarului absolut s-a asezat la umbra unui copac si a meditat si a zis ca nu se va ridica de acolo pana nu atinge iluminarea? Stii macar ca nu exista un singur Buddha? Ca Buddha nu e un nume al unui individ ci inseamna ,,cel iluminat”?
Trecand peste referinta religioasa concluzia e una singura si destul de trista. Militam pentru lucruri despre care de multe ori nu stim foarte multe, ne consideram cunoscatori ai unor subiecte care ne depasesc de cele mai multe ori. Anulam un Iisus si alegem un Buddha fara sa stim prea multe despre niciunul. Renuntam la o iubire in favoarea… continuarea aici








WARNING !

This site does not host any media file or any other file which might be under the influence of copyright. The links on this site lead to other sites! Not responsible for accessing and downloading files from links that lead them! Accessing links on this site, and downloading files from these leading assume your responsibility !!!



ASK.FM

About the Author

Have a good day/night!

0 comments:

Please no spam! Remove comment!

WARNING !

This site does not host any media file or any other file which might be under the influence of copyright. The links on this site lead to other sites! Not responsible for accessing and downloading files from links that lead them! Accessing links on this site, and downloading files from these leading assume your responsibility !!!

Labels

Info Download Video Oameni Jocuri Amuzament Romania Muzica Torrent FileList.ro Hip-Hop Stiri LG YouTube Bani Imagini Bacau Hack Software 2014 Auto PC Fotbal 2012 AI DE PLM Rapperi Filme Made in Romania FOR LIFE Arta Internet Cocalari Telefoane Muzica Adevarata Trailer Windows Blogger Tehnologie Artisti Copiii Online Servicii Online Fashion Facebook NU in Romania America 2013 Muzica de kkT TV Vedete Culinar Picture of the Day Animale Poza Zilei RObotzi Pitzipoance Sport Bani Pe Net Loto 6/49 Monden Slots Games Pack Sezonul 4 Sezonul 1 Sezonul 2 2015 Filme XXX JapKa Politia Seriale Online Stiinta Tutorial Underground HH Evenimente EA Sports Europa Evenimente Bacău Negative Religia Album Android Bancuri Civilizatii Gangsta-Rap Istoria Planete Subtitrari Droguri Naturist Promovare HH Concert Google Masoneria Natura Scoala Sezonul 3 Apple Microsoft Politica Samsung Adolescenta Counter-Strike 1.6 Fructe Pronosticuri Romani au Talent Sex Sexy Toshiba Pariu cu Viata Tatuaje Templates China Update Anglia Manele Subway Pub Cultura FIFA 07 Online Inventie Made in China Realitatea Rock Serials Elevi Rusia Satana Simulator System Requirements Warcraft III: The Frozen Throne 2017 3D Audio Club Zebra Documentar DozaDeHas Franta Gadget HTML Italia Medicamente Mobile Poker Racing Rapper Cocalar Reclama Afaceri EA Mobile Interviu Motociclete SKIDROW Sistem de operare Tigari WWE .dll 2016 Alcool Asus BeatBox Bulgaria Cartea Recordurilor Cool Driver England Las Fierbinti Mac OS Maps Warcraft Mircea Badea The Stage Valentine’s Day AdSense Antarctica Avioane Balul Bobocilor Box Casa de Cultură Bacău Crack FIFA Farse FreeStyle Gameloft Gepex Park Germania PSP Rasta Razboi Statusuri Terorism Trafic de Acte Twerk Team Twitter Versuri Videochat WebDesign Zodii eMachines 2018 ACTA Anonymous Basket Bauturi Bere Biletul Zilei Camera ascunsa Club Kremlin Crestin-Ortodox Dancing Fonturi Glu Google+ Handbal Linux MPC Micron Rezumat Setari
Subscribe on : YouTube

Statistics

Blog Archives

Copyright ©

Copyright ©
Proudly Powered by JK07.