Recomandarea de astăzi este o ruladă gustoasă care sigur îți va încânta papilele gustative.
Ingredientele necesare:
400 g făină
1 plic de drojdie de la Dr. Oetker
1 sfert de litru de lapte călduț
1 ou
1 linguriță zahăr
50 g unt moale
puțin coriandru măcinat
puțină sare (după gust)
Pentru umplutura ruladei: 3 linguri de ulei; 1 ceapă mică tocat: pătrunjel tocat, după gust; 400 g spanac fiert; 1/2 cățel usturoi zdrobit; 1/2 lingură sare; 2 ouă; 2 linguri făină; 100 g brânză de oaie tăiată mărunt; 3 linguri pesmet; 2 puă fierte
Mod de preparare:
Conținutul plicului de drojdie amestecat cu zahărul și o lingură de lapte călduț,. Se lasă 10 minute la loc cald, apoi se adaugă făina, untul topiy, laptele, coriandrul și celelalte ingrediente. Se frământă aluatul cu mâna sau cu spiralele mixerului și se lasă la dospit 15 minute într-un loc călduț (până crește aluatul).
Pentru umplutură se incinge uleiul, se călește ceapa, se adaugă spanacul, usturoiul, sarea și se mai prajesc câteva minute. Compoziția se ia de pe foc, se amestecă bine cu cele două ouă, se încorporează făina, se adaugă pătrunjelul și se lasă la răcit. Se păstrează 1/3 din aluat pentru decor. Restul aluatului se rulează și se întinde sub formă de dreptunghi pe suprafața de lucru tapetată cu făină. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de cca 1 cm. Se așează umplutura răcită pe aluat și se lasă o margine de 2 cm. Se presară brânza și pesmetul. Se taie ouăle pe jumătate și se așează cu partea tăiată în jos. Aluatul se rulează în formă de ștrudel și se pune într-o tavă unsă. Se unge apoi cu ou și se lasă 25 minute într-un loc cald, apoi se introduce la cuptor.
Temperatura coacerii – Cuptor electric: 180 de grade. Cuptor cu gaz: treapta 3. Timp de coacere: 25 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!




0 comments:
Please no spam! Remove comment!