Pentru ca weekendul sa-ti fie si mai frumos, ai nevoie de ceva bun care sa te indulceasca si sa te pregateasca de o noua saptamana. De aceea, eu iti recomand pentru aceasta duminica o prajitura usoara si foarte delicioasa, se numeste Panna Cotta cu zmeura si capsune.
Pentru prepararea acestei prajituri ai nevoie de urmatoareleingrediente:
500 ml smantana
200 ml lapte
50 g zahar
o lingura de gelatina
1 plic de zahar vanilat
jumatate de lingurita de sare
o lingura de ulei
sirop de fructe sau dulceata de fructe
capsuni si zmeura
Mod de preparare: Pui pe foc intr-un vas laptele si smantana, dupa care adaugi peste acestea sarea, zaharul, uleiul si zaharul valilinat. Lasi sa fiarba doar cateva minute, 3-4, iar apoi opresti focul si adaugi gelatina. Se lasa la racit 10 minute, iar in acest timp, vei unge cu ulei 4 cupe sau daca nu ai asa ceva, poti inlocui cu cesti de cafea in forma conica. Acestea le vei umple cu compozitia obtinuta si le bagi la frigider.
Dupa aproximativ o ora poti scoate formele si le rastorni pe farfuri. Deasupra acestora vei turna fie sirop, fie dulceata de fructe si ornezi cu capsuni si zmeura.
500 ml smantana
200 ml lapte
50 g zahar
o lingura de gelatina
1 plic de zahar vanilat
jumatate de lingurita de sare
o lingura de ulei
sirop de fructe sau dulceata de fructe
capsuni si zmeura
Mod de preparare: Pui pe foc intr-un vas laptele si smantana, dupa care adaugi peste acestea sarea, zaharul, uleiul si zaharul valilinat. Lasi sa fiarba doar cateva minute, 3-4, iar apoi opresti focul si adaugi gelatina. Se lasa la racit 10 minute, iar in acest timp, vei unge cu ulei 4 cupe sau daca nu ai asa ceva, poti inlocui cu cesti de cafea in forma conica. Acestea le vei umple cu compozitia obtinuta si le bagi la frigider.
Dupa aproximativ o ora poti scoate formele si le rastorni pe farfuri. Deasupra acestora vei turna fie sirop, fie dulceata de fructe si ornezi cu capsuni si zmeura.
Gata prajitura, asa ca pofta buna!
Read more...




0 comments:
Please no spam! Remove comment!