Ingrediente:
- 300g de cartofi, curatati de coaja si taiati in bucatele;
- 100g de mazare congelata;
- 2 lingurite de ulei;
- o ceapă, feliata;
- 1-2 lingurite de pasta de curry (de orice fel);
- o lingurita de seminte de mustar negru;
- sucul de la o jumatate de lamaie;
- o mana de coriandru, maruntit;
- un pachet de 375g de foietaj gata preparat;
- un ou batut.
Metode
1. Se fierb intr-o oala mare cartofii pentru aprox. 8 minute, pana se inmoaie. Se adauga mazarea cu un minut inainte de a termina de fiert cartofii. Se scurg si se dau deoparte.
2. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie. Se caleste ceapa pana se inmoaie si prinde culoare. Se adauga pasta de curry si semintele de mustar si se lasa la prajit pentru inca cateva minute pana ce amestecul capata un miros puternic. Se adauga cu grija cartofii si mazarea, avand grija sa nu se zdrobeasca. Se adauga sucul de lamaie si coriandrul si se lasa sa se racoreasca.
3. Se incinge cuptorul la 200ºC. Se asază foietajul pe o suprafata tapetata cu faina, cu latura mai lunga spre dumneavoastra, apoi se desface pana obtineti o forma patrata. Se taie in 4 patrate mai mici, care la randul lor se taie in 2 jumatati egale, astfel incat sa obtineti 8 fasii dreptunghiulare. Se asază 4 dintre ele pe o hartie pentru copt, se ung marginile cu ou batut si se asaza in mijlocul fiecareia cate un sfert din cantitatea de umplutura. Se acopera cu restul de aluat si se lipesc marginile astfel incat sa obtineti 4 portofele perfect inchise. Se ung din nou cu ou si se lasa la cuptor 20 de minute pana se infoaie si se rumenesc. Daca se dau la cuptor dupa ce au fost congelate in prealabil, se lasa la copt 30 de minute. Se servesc cu salata verde proaspata si sos picant.
0 comments:
Please no spam! Remove comment!