Ştiai că există flori comestibile?
Dacă până acum foloseai florile doar ca decor în casă sau în grădină, trebuie să ştii că unele dintre ele sunt folosite şi la diverse preparate culinare. Pe lângă mirosul plăcut pe care îl au aceste flori, acestea mai sunt şi foarte benefice organismului. Acest lucru ar trebui să-ţi dea un motiv în plus, după părerea mea, să apreciezi mai mult importanţa florilor în viaţa omului.
Iată florile care nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie:
Iată florile care nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie:
Panseluţele pe care le ştii ca fiind drept doar nişte flori foarte frumoase, află că sunt şi comestibile. Acestea sunt folosite la ornarea prăjiturilor, însă se poate face şi suc din ele.
Păpădia. Pe lângă faptul că este folosită drept medicament în tratarea multor boli, păpădia se foloseşte şi în prepararea diverselor salate. De asemenea şi sucul de păpădie este foarte sănătos şi benefic organismului, în special ficatului.
Din limba mielului se fac ceaiuri ce tratează diverse afecţiuni, precum: scarlatina,nefrita, durerile reumatismale etc.
Deşi este o floare decorativă de grădină, Condurul doamnei se foloseşte şi în prepararea salatelor. Foarte delicioasă şi sănătoasă o astfel de salată!

Calenduta cunoscută din bătrâni sub numele de gălbenele este tot o floare comestibilă. Aceasta este folosită în bucătarii la prepararea mâncărilor, fiind preferată de către gospodine datorită culorii deosebite pe care o dă mâncării.
Cam acestea ar fi cele câteva dintre cele mai frumoase și colorate flori, care pe lângă frumusețe sunt și comestibile.




Super tare! Eu stiam doar de papadie ca este comestibila. Galbenelele parca erau si pentru ceai. Dar restul florilor m-a uimit. Stiai ca poti participa cu postul asta la concursul de pe Merita Citit? Iti poti alege tu premiul oferit de Smuff, iar eu cred ca sunt super interesante cele dintre care poti alege.
ReplyDelete